В УМБАЛ „Лозенец“ отваря врати първият у нас Център за превенция и лечение на рак на дебелото черво

В УМБАЛ „Лозенец“ отваря врати първият у нас Център за превенция и лечение на рак на дебелото черво

В COLON ЦЕНТЪР БОЛНИЦА „ЛОЗЕНЕЦ“ всички регистрирани пациенти ще бъдат консултирани напълно безплатно.

От утре, 16.11.2022 г. в Университетска болница „Лозенец“ стартира първият в страната Център за превенция и лечение на рак на дебелото черво COLON ЦЕНТЪР БОЛНИЦА  „ЛОЗЕНЕЦ“, базиран на доказано работещата германска скринингова програма.  Центърът ще бъде открит на 16 ноември, когато отбелязваме  Световния ден за превенция на онкологичните заболявания.

Основният фокус на Центъра е ранното откриване и предотвратяване на онкологичното заболяване колоректален карцином.

В COLON ЦЕНТЪР БОЛНИЦА „ЛОЗЕНЕЦ ще бъдат консултирани напълно безплатно   пациенти от цяла България.

Ръководител на проекта е гастроентерологът ни д-р Герасим Темелков, натрупал 10 годишен безценен опит в германски клиники, където е участвал в скрининг програмата за превенция на рака на дебелото черво.

Пред екипа  гастроентеролози, които работят по проекта, стои амбициозната задача да приложат германската ефективност при организацията на работа в Центъра.

В рамките на проекта висококвалифицираните ни специалисти разработиха специална програма и алгоритъм не само за диагностика, но и за проследяване на пациентите във времето.

След броени дни COLON ЦЕНТЪР БОЛНИЦА „ЛОЗЕНЕЦ ще разполага и със собствен уеб сайт, където всеки потребител ще има възможността да се запознае с дейността, медицинския екип и да получи информация за този тип заболяване.

Всеки желаещ да запише час за консултация в COLON ЦЕНТЪР БОЛНИЦА „ЛОЗЕНЕЦ, може да се обади на тел. 02 96 07 682

COLON ЦЕНТЪР БОЛНИЦА „ЛОЗЕНЕЦ“

Център за превенция и лечение на рак на дебелото черво COLON ЦЕНТЪР БОЛНИЦА „ЛОЗЕНЕЦ“, базиран на доказано работещата германска скринингова програма.

Back To Top